Hvornår er det tid til et besøg på reumatologiklinikken?

24 august 2021 Lykke Holzmann Søby

Vi har alle generelle muskelsmerter fra tid til anden, der kun varer i et par dage. Men når smerter i dine led, muskler, nakke, ryg og knogler er alvorlige og vedvarende i mere end et par dage, bør du kontakte din læge. Reumatiske sygdomme er svære at identificere i deres tidlige stadier, og du kan have daglige symptomer, der er relateret til mere komplekse tilstande.

Reumatologer er eksperter på dette område og er uddannet til at evaluere alle dine symptomer for at diagnosticere og behandle din tilstand. De ved, at det er bydende nødvendigt at finde den korrekte diagnose så hurtigt som muligt for at starte en passende behandling, fordi mange af disse lidelser reagerer bedst på behandling i de tidlige stadier af sygdommen.

Mange reumatiske sygdomme ændrer sig eller udvikler sig, så du kan blive nødt til at foretage mere end et lægebesøg, før din reumatolog når en endelig diagnose. Diagnosticeringsprocessen omfatter normalt en komplet sygehistorie, fysisk undersøgelse og, hvis det er angivet, blodprøver og røntgenbilleder.

Hvad er en reumatolog?

Reumatologer er internister med særlige færdigheder og uddannelse i kompleks diagnose og behandling af gigt og reumatiske sygdomme og meget mere. De behandler patienter med smerter og lidelser i led, muskler, sener, knogler og andet bindevæv. Deres stærke fundament i intern medicin forbereder dem som specialister til at håndtere lokaliserede og generaliserede smerter.

Hvad behandler reumatologer?

Der er mere end 100 typer reumatologiske sygdomme, herunder lidelser i muskelsmerter; smerter i ryg og nakke, nervepåvirkninger, karpaltunnelsyndrom, slidgigt; autoimmune sygdomme, såsom leddegigt, psoriasisartritis, polymyalgi reumatisk, lupus, Sjogrens syndrom, osteoporose, fibromyalgi og meget mere

Hvis man oplever nogle eller flere af disse symptomer, kan det være en meget god ide at opsøge en reumatolog. Det er ikke godt at gå rundt med smerte over en længere periode, da det forringer livskvaliteten, så søg hjælp så hurtigt som muligt.

Besøg https://reumatologiklinikken.dk/ i dag og find ud af hvordan de kan gøre dit liv smertefrit og godt igen.

Flere nyheder