Sæbebehandling af gulve

By:

Trægulve er smukke, og derfor er det vigtigt at holde dem ved lige. De har nemlig en lang levetid, hvis de bliver behandlet ordentligt. Træ er nemlig et materiale, som vil suge en masse væske og snavs til sig, hvis ikke det bliver beskyttet. Heldigvis kan du se gulvkanonen priser for at slibe og beskytte dit gulv. Det er nemlig vigtigt, at dit trægulv bliver behandlet efter en slibning.

Der findes mange forskellige typer af overfladebehandling så som lak, lud, sæbe og olie, og de har alle deres fordele og ulemper. Det er her, det kan være en god ide at rådføre sig med det gulvfirma, du har hyret, da de kan hjælpe med at rådgive dig på, hvad der vil passe bedst til dit gulv og til dine behov. Generelt skal du forholde dig til slidstyrke, vedligeholdelse og udseende. Sæbebehandlingen er dog et populær løsning, så læs med her, for at få mere at vide.

Fordele og ulemper ved sæbebehandling

Når du har fået slebet dit gulv, er det på tide at efterbehandle det, så det kan holde sig pænt længe. Fordelen ved at vælge sæbe er, at det er en nem efterbehandling, som du endda kan foretage selv, da det alt i alt bare er ligesom at vaske gulvet. Det er dog utroligt vigtigt at vælge den rette sæbe. Sæben skal nemlig efterlade et beskyttende lag på træets overflade.

En anden fordel er, at du både kan få et flot og naturligt udseende gulv, hvor træets struktur rigtig får lov til at stå frem, men du kan også få et lysere gulv, med hvidpigmenteret sæbe. 

Den største ulempe er dog, at sæbebehandling kræver en god del vedligeholdelse. Beskyttelsen vil nemlig aftage med tiden, og det er derfor vigtigt at vaske gulvet et par gange om året, med den rigtige sæbe. Det er altså en plejekrævende overfladebehandling.

Posted in: gulvslibning